img
Header Sidebar Info

ADRIAN, ALCHIMISTUL ELDEI

Povestea ELDA nu s-ar fi făurit dacă cineva nu ar fi visat-o. În ,,laboratorul” micuț al unei case constănțene, de acum peste 20 de ani, visul prindea viață iar Adrian, alchimistul ELDEI, aduna împreună cu familia sa ,,elixirele” albe ale văcuțelor de la fermele dobrogene. 😃

Asemeni alchimiştilor medievali ce aveau drept îndemn: ,,citeşte, citeşte şi iar citeşte, roagă-te, lucrează şi vei găsi”, se devota căutării cunoașterii și căpăta experiență în amestecarea ,,poțiunilor” magice albe iar micul ,,laborator” devenea neîncăpător astfel încât visul primea aripi și se stabilea în Topraisar într-o fabrică nouă și modernă.

Printre multele ,,experimente” zilnice, își permite să continue să viseze și să născocească noi produse lactate cu gust dobrogean.

Pe parcursul a câtorva luni, ți-am scris povestea ,,aurului alb” – laptele dobrogean – de la firul ierbii din canaraua Cotu Văii 🌿 și până la tărâmul unde toate personajele ELDEI își trăiesc aventurile zi de zi și făuresc magia lactatelor. 🍶

Și-am încălecat pe o șa, și v-am spus povestea ELDEI așa … Un final care niciodată nu este final ci o recitire cu noi valențe si gusturi a unei povești care se scrie și se rescrie de peste 20 de ani.

Însă, povestea nu își are rostul fără TINE, ,,cititorul” gustului dobrogean, cea sau cel care deguști zilnic din bogăția a ceea ce îți oferim pe masă.

Îți suntem recunoscători și îți mulțumim că exiști, că ne alegi să aducem un strop de gust și sănătate din zone nepoluate dobrogene pe masa ta.

Cu drag de #gustdobrogean,

ELDA, măiastra laptelui dobrogean