img
Header Sidebar Info

CHEFIR ELDA SAU IAURT ELDA? ASTA-I ÎNTREBAREA!

Dacă ești indecis la raft și îți pui întrebarea ca un Hamlet într-ale lactatelor, noi ți-am răspunde că este foarte simplu: amândouă. 🥛🥛 Mesele tale săptămânale au nevoie și de CHEFIR ELDA și de IAURT ELDA.

Și totuși, ce le deosebește?

👉 Modul de preparare 🧑‍🍳

Pentru a prepara iaurt avem nevoie de lapte pasteurizat și de culturi lactice, la temperaturi de circa 45 grade Celsius care lucrează cam în 3 ore.

În cazul chefirului, pe lângă lapte și culturi lactice intră în acțiune o ,,ciupercă” specială pentru chefir care arată ca o conopidă mică, care lucrează în 16 ore la o temperatură de 24 grade Celsius.

👉 Tipul de bacterii ,,prietenoase” 🧫🧪

Bacteriile din iaurt sunt ideale pentru reglarea tranzitului intestinal deoarece îmbunătăţesc digestia.

Bacteriile din chefir ajută la colonizarea tractului intestinal şi la îngroşarea mucoasei, fiindu-le de folos, mai ales, persoanelor care iau medicamente 💊 ce pot dăuna florei stomacale.

👉 Numărul de probiotice 🥛🔬

La un pahar de iaurt, aproape un miliard de organisme probiotice lucrează pentru a hrăni și a curăța bacteriile intestinale și tractul intestinal.

La un pahar de chefir, până la 40 de miliarde, lucrează pentru repopularea și colonizarea tractului intestinal.

Concluzia? Chefirul si iaurtul sunt buni parteneri pentru organismul tău și se completează reciproc.

Poți alterna consumul de iaurt și chefir, consumând iaurt de 1-2 ori pe săptămână iar chefir în fiecare zi – fie dimineața, la prima masă, fie seara, la cină.

Cu drag de #gustdobrogean,

ELDA, măiastra laptelui dobrogean