img
Header Sidebar Info

CIORBĂ TRADIȚIONALĂ DE SALATĂ VERDE CU SMÂNTÂNĂ ȘI IAURT ELDA

Odată cu venirea primăverii, aducem cât mai muuuuultă verdeață 🌱🌱🌱 în meniul ELDA din familia noastră.

Mămăița Alexandrina din Enisala ne-a amintit papilelor noastre gustative de vestita ei ciorbă tradițională de salată verde cu omletă așa că am purces și noi să o preparăm din nou acasă.

Rapidă, simplă, delicioasă, sățioasă!

👉 INGREDIENTE:
✅ 3-4 căpățâni de salată verde (mărime medie)
✅ 2-3 legături de ceapă verde
✅ 1 căpățână de usturoi 🧄
✅ ulei (o lingură)
✅ 150 afumătură (slăninuță sau bacon)
✅ 100 g smântână ELDA
✅ 300 g iaurt gras ELDA 🍶
✅ 3-4 ouă 🥚
✅ sare
✅ piper
✅ oțet
✅ mărar verde, pătrunjel verde (după dorință, atât pentru omletă cât și pentru ciorbă)

👩‍🍳 MOD DE PREPARARE:
1. Pregătește o omletă obișnuită din 3-4 ouă, sare, piper, o parte din pătrunjel și mărar. Omleta are rolul de a îngroșa ciorba așa că nu există o cantitate standard, unii preferă cu mai multă omletă. După ce s-a rumenit pe ambele părți, lasă să se răcească și apoi taie omleta în fâșii late de un deget.

2. Într-o oală, pune uleiul pentru a prăji ușor afumătura tăiată cubulețe, ceapa verde tăiată și jumătate din căpățâna de usturoi tocat. (cealaltă jumătate o vei zdrobi și o vei adăuga la îngroșală).

3. Adaugă apă și lasă totul să fiarbă.

4. Între timp, spală bine-bine salata și tai-o fâșii. Nu te speria de cantitate, oricum va scădea la fiert. Și pregătește și ,,îngroşala pentru dres” într-un bol încăpător, cum spune mămăița Alexandrina: iaurtul ELDA, smântâna ELDA, restul de usturoi zdrobit, sare, piper și restul de verdeață tocată.

5. Adaugă salata în apa care fierbe. Sunt suficiente 5 minute ca să se înmoaie și să poți adăuga apoi îngroșala. Însă, atenție! Scoate pe rând câte un polonic din ciorba fierbinte și adaugă peste îngroșala din bol, amestecând bine după fiecare. Doar astfel vei evita să se ,,taie” ciorba. În final, poți turna tot conținutul bolului în oală și amesteca rapid.

6. Adaugă o lingură de oțet sau chiar mai mult, în funcție de cât îți dorești să fie ciorba mai acră. Gustă să te convingi! Mai adaugă sare și piper, după dorință.

Pentru un plus de savoare, lasă pe masă, la servire, un castronaș cu smântână ELDA și verdeață proaspăt tocată.😀

Poftă bună, poftă de gust românesc cu ELDA dobrogeană!

COPYRIGHT©2022 ELDA LACTATE

Articol precedent

Următorul articol