img
Header Sidebar Info
În inima Dobrogei, cunoscătoare a oamenilor și obiceiurilor, Elda este pricepută în bucătărie.

Produsele Elda își găsesc locul în bogata cultură gastronomică a regiunii, definită de influențe grecești, bulgărești, turco-tătare, aromâne, lipovenești, armenești și multe altele, Dobrogea fiind casa a 18 etnii.

Dobrogeni cum suntem, cu toții iubim lactatele dobrogene și le folosim în preparatele noastre tradiționale, dar și în mâncarea noastră de fiecare zi. Încearcă și tu rețetele sau combinațiile de arome cu specific dobrogean pe care ți le propunem mai jos și bucură-te de gustul și naturalețea produselor Elda.
Facebook Pagelike Widget

Gustul dobrogean

Brandul de lactate ELDA a participat la Târgul pentru IMM-uri Constanța

Brandul de lactate ELDA a participat la Târgul pentru IMM-uri Constanța   La sfârșit de toamnă, am adus #gustdobrogean la Târgul pentru IMM-uri TIMM Constanța – Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023 – industria HORECA! Au fost trei zile, între 24-26 noiembrie 2023, în care profesioniștii din HORECA din toată țara au împărtășit servicii […]

SOMN ODIHNITOR PRIN ALIMENTAȚIE DAR ȘI PRIN … RUTINĂ MEDIEVALĂ

SOMN ODIHNITOR PRIN ALIMENTAȚIE DAR ȘI PRIN … RUTINĂ MEDIEVALĂ Află cum poți să transformi calitatea somnului tău pe timpul nopții cu ajutorul alimentației și a obiceiurilor corecte. De la combinații delicioase, precum iaurt cu banană înainte de culcare, până la practici inspirate din istorie, descoperă modalități simple de a te bucura de un somn […]

SUPA CREMĂ DE LINTE CU IAURT. REȚETA TRADIȚIONALĂ TURCEASCĂ

SUPA CREMĂ DE LINTE CU IAURT. REȚETA TRADIȚIONALĂ TURCEASCĂ ,,Scopul și durata vizitei” la büyük anne (bunica) Aylin Când te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt. Spune vorba neaoșă românească. Doar că turcului chiar îi place ciorba să fie fierbinte, dar, mai ales, iute. Dacă nu e destul de iute își adaugă în farfurie […]

IAURTUL TRADIȚIONAL ARMENESC (MATSUN). DIN DOBROGEA ÎN SUA

Cum a călătorit iaurtul tradițional armenesc (matsun) din Dobrogea în SUA Într-un colț pitoresc al Dobrogei noastre multietnice, se ascund povești fascinante și comori culinare care merită să fie împărtășite. Printre acestea, se află și povestea adusă de prietena noastră de origine armeană, Ani, care ne-a dezvăluit din secretele călătoriei iaurtului armenesc, cunoscut sub numele […]

LABNEH – BILUȚE ORIENTALE DIN IAURT GRAS ELDA

LABNEH – BILUȚE ORIENTALE DIN IAURT GRAS ELDA Este vară iar Dobrogea noastră e plină de oaspeți din țară sau de pretutindeni. La turcoaica Aylin din Amzacea au venit rudele din Turcia și le-a pregătit, printre altele, senzaționalul LABNEH răcoritor din iaurt gras ELDA, niște biluțe de brânză cremoasă, fină, tocmai potrivite pentru serile călduroase […]

CLĂTITE CU BRÂNZĂ PROASPĂTĂ ELDA

CLĂTITE CU BRÂNZĂ PROASPĂTĂ ELDA Un dulce gustos si tare potrivit pentru mesele în familie: o porție de clătite cu brânză dulce ELDA la cuptor, gratinate cu topping delicios de sos de smântână. Dulcele cu care ne-a răsfățat tanti Sofia din Chirnogeni când am mers să preluăm laptele. 😃 👉INGREDIENTE: ✅ 8-10 clătite deja preparate […]

SOS TZATZIKI GRECESC CU IAURT GRAS ELDA

SOS TZATZIKI GRECESC CU IAURT GRAS ELDA Răcoritor, delicios, ideal pentru o zi de vară toridă! 🌞🌡️ De la kyria Anastasia din comuna Izvoarele, la vreo 33 km de Tulcea, am aflat că trucul unui tzatziki autentic stă în iaurtul gras, cremos și în castraveții storși de apă. 👉 INGREDIENTE (2 porții): ✅ 200 g […]

PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE

PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE Caisul din curtea fabricii noastre este tare harnic! Iar noi am profitat de gustul caiselor ca să preparăm o prăjitură pufoasă și aromată cu brânză proaspătă de vaci ELDA și smântână ELDA, tocmai potrivită pentru o gustare vara. PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE 👉INGREDIENTE PENTRU ALUAT: ✅ 200 g făină […]

CHAKCHOUKA/SHAKSHUKA – OUĂ CU ROȘII ȘI CU BRÂNZĂ ELDA

CHAKCHOUKA/SHAKSHUKA – OUĂ CU ROȘII ȘI CU BRÂNZĂ ELDA Bucuroși de oaspeți? Și noi. Mai ales când ne calcă pragul prieteni din străinătate ai fiului nostru, Florin, cu poftă de gătit ,,de ale lor”. Iar noi de abia așteptăm să experimentăm gusturi noi în combinație cu #gustdobrogean. Khaled si Amira, din Tunisia, au gătit chakchouka […]

BAZLAMA – PÂINE TURCEASCĂ LA TIGAIE, CU CHEFIR ELDA

BAZLAMA – PÂINE TURCEASCĂ LA TIGAIE, CU CHEFIR ELDA Gustoasă, pufoasă, aerată! O pâine care se prepară mult mai rapid și se coace în tigaie! Nu necesită frământare multă iar textura catifelată îi asigură succesul la orice masă. Fie masă românească, dar, mai ales, turcească. 5 iunie este sărbătoare în comunitatea turcească dobrogeană. Este Ziua […]