PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ CU LACTATE ELDA
Când ne e poftă de o plăcintă dobrogeană și pofta nu mai are răbdare, recunoaștem cu mâna pe inimă că înșfăcăm un pachet de foi de plăcintă din congelator și trecem la treabă. Treaba aia bună ce am învățat-o de la bunica. Numai o concesie facem în privința aluatului. În rest, totul e gust de acasă dobrogean, cu atât mai mult cu cât ELDA e in fiecare părticică din plăcintă.
Iată cum facem noi rapid plăcinta dobrogeană.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă
500 g brânză proaspătă de vaci ELDA
500 g telemea de vacă ELDA
100 g telemea maturată de vacă ELDA
150 g iaurt ELDA
2 linguri de smântână 35% ELDA
5 ouă
150 gr zahăr, după preferințe
150 gr stafide
Coajă de lămâie rasă
Zahăr vanilat
Esență de vanilie
Preparare:
1. Razi telemeaua de vacă ELDA și o amesteci cu brânză proaspătă de vaci ELDA si cu toate celelalte ingrediente până obții o compoziție cremoasă.
2. Ungi tava cu ulei, așezi un rând de 5 straturi de foi unse cu ulei între ele.
3. Pui jumătate din compoziție. Apoi, așezi 3 – 4 foi unse cu ulei. Adaugi restul de compozitie și, la final, foile rămase, unse cu ulei intre ele.
4. Bagi plăcinta în cuptorul încălzit la cca 180° C, pentru 40- 50 minute.
5. Savurezi plăcinta dobrogeană caldă alături de o cană zdravănă de iaurt rece ELDA.
Poftă bună de plăcintă dobrogeană, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
COPYRIGHT©2021 ELDA LACTATE