img
Header Sidebar Info

Tehnologie modernă și respect pentru bogăția naturală a laptelui

Calitatea a fost o promisiune onorată pe care am urmărit-o încă de la colectarea laptelui de la fermieri și până la distribuția produselor noastre în magazine. Drumul calității începe de la poarta fermierului dobrogean, de unde, zilnic, colectăm laptele din tancurile de răcire și îl transportăm în cisternele de lapte specializate, la temperaturi scăzute.

La fabrică, din lapte prelevăm, înainte de descărcare, mostre pentru analiză în laborator. Verificăm densitatea și aciditatea laptelui, conținutul de grăsime și de proteină, absența antibioticelor și temperatura la care a fost păstrat, care trebuie să fie sub 4 grade Celsius. Dacă laptele corespunde parametrilor conformi, atunci îl descărcăm. Urmează pasteurizarea, pentru a distruge bacteriile cu potențial patogen. Pasteurizarea constă în aducerea laptelui la o temperatură înaltă, între 75-95 de grade Celsius, pentru un timp scurt, de circa 5 minute. Acest proces nu modifică, practic, natura fizico-chimică și nutritivă a laptelui, care rămâne intactă, păstrându-se enzimele, vitaminele și ne permite să obținem produse sigure pentru clienții noștri. Adaptăm și urmărim foarte îndeaproape acest proces pentru fiecare lot de lapte și fiecare produs realizat.

Fabrica ELDA este computerizată și asistată de personal calificat pentru urmărirea în timp real a tuturor parametrilor de procesare și ambalare. Toate echipamentele sunt moderne: pasteurizator de lapte echipat cu centrifugă pentru eliminarea microorganismelor nedorite, separator ermetic cu descărcare automată, omogenizator, tancuri de stocare și mașini de ambalat automate, instalație de spălare automată a tuturor utilajelor.

ELDA aplică sisteme de management al calității și siguranței alimentare conform ISO 9001 ȘI ISO 22000 care atestă produse de cea mai bună calitate și sigure pentru consum, fabricate în condiții de igienă maximă, precum și procese atent monitorizate în fiecare etapă. Aceste sisteme sunt monitorizate și certificate anual de către organisme de certificare autorizate.


ISO 9001:2018
și
ISO 22000:2015/HACCP.

Preparate cu drag din lapte dobrogean

Laptele nostru e al văcuțelor și căprițelor care se hrănesc natural cu iarba proaspătă a Dobrogei, crescută sub soarele nostru puternic și generos de câmpie.

Produsele ELDA au gustul nealterat al naturii dobrogene. Dacă observi un gust ușor diferit al unui preparat în cadrul unui sortiment este pentru că și vântul sau soarele sau ploaia le simți diferit în fiecare zi.

Istoricul Elda

Situată în ținutul mândru al Dobrogei, într-o zonă rurală nepoluată, ELDA LACTATE își scrie de 20 de ani povestea în domeniul producătorilor și distribuitorilor de produse lactate.

Pentru noi, Elda este un vis frumos ce a prins viață în anul 2000 din pasiunea unei familii ce și-a luat drept misiune să prepare produse lactate cu drag, ca  pentru copiii ei.

Totul a început cu o făbricuță în curtea casei. Apoi visul s-a împlinit și a devenit Fabrica de lactate din Topraisar, județul Constanța. Am construit-o prin proiect SAPARD, fiind astfel martoră a unei ambiții frumoase de a demonstra că visele noastre devin realitate atunci când există pasiune, dăruire, devotament, seriozitate și muncă susținută.

Am reușit să fim aproape de cei care produc laptele, astfel încât drumul acestuia să fie cât mai scurt și, mai ales, foarte sigur. Analizăm fiecare lot și ne adaptăm tehnologia ca să păstrăm maximul posibil din bogăția de nutrienți, enzime și vitamine ale laptelui, din care obținem produse sigure, cu #gustdobrogean, pentru clienții noștri.
Este un proces care necesită foarte multă atenție și implicare, dar îl facem cu drag în fiecare zi.

Istoricul Elda

Promisiunile Elda

Gust dobrogean

Dobrogea este caldă și de legendă, un loc cu tradiție pentru pășunat.
Elda respectă cu onestitate ritmul Dobrogei, de aici naturalețea produselor noastre.

Prospețime dobrogeană.
Fără adaosuri

Laptele pe care îl folosim provine de la văcuțe și căprițe crescute cu iarbă proaspătă, răsfățate de soarele și vântul Dobrogei. Atât.

Tehnologie sigură

Tehnologie modernă în slujba calităților naturale ale laptelui care permite produselor Elda un termen de garanție rezonabil și oferă siguranță alimentară celor care aleg Elda.