PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE
Caisul din curtea fabricii noastre este tare harnic! Iar noi am profitat de gustul caiselor ca să preparăm o prăjitură pufoasă și aromată cu brânză proaspătă de vaci ELDA și smântână ELDA, tocmai potrivită pentru o gustare vara.
PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE
👉INGREDIENTE PENTRU ALUAT:
✅ 200 g făină
✅ 100 g unt (la temperatura camerei)
✅ 50 g zahăr
✅ un ou
✅ o linguriță de praf de copt
👉INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
✅ 400 g de brânză proaspătă de vaci ELDA
✅ 200 g smântână ELDA de 35 % grăsime
✅ 10-12 caise mărime medie
✅ 2 ouă
✅ 120 g zahăr
✅ 10 g zahăr vanilat
✅ 2 linguri amidon
✅ suc proaspăt de la jumătate de lămâie 🍋
✅ zahar pudră
🍳MOD DE PREPARARE:
ALUATUL
- Într-un bol, amestecă zahărul cu unt apoi adaugă oul.
- Cerne făina cu praful de copt și adaugă treptat în bol, amestecând bine de fiecare dată,până se formează aluatul.
- Modelează aluatul într-o bilă și introdu la frigider pentru 30 de minute.
- Pune aluatul într-o formă cu diametrul de 23 cm.
UMPLUTURA
- Bate brânza proaspătă ELDA, smântâna ELDA, zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă, amidonul și sucul de lămâie până la omogenizare.
- Toarnă umplutura în forma cu aluat.
- Scoate sâmburii la caise și presară zahăr pudră peste jumătățile de caise.
- Așază caisele deasupra prăjiturii.
- Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coace timp de aproximativ 1 oră.
- Lasă prăjitura să se răcească complet apoi pudrează cu zahăr.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean, de la ELDA, măiastra laptelui dobrogean!
COPYRIGHT©2022 ELDA LACTATE