img
Header Sidebar Info

PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE

Caisul din curtea fabricii noastre este tare harnic! Iar noi am profitat de gustul caiselor ca să preparăm o prăjitură pufoasă și aromată cu brânză proaspătă de vaci ELDA și smântână ELDA, tocmai potrivită pentru o gustare vara.

PRĂJITURĂ ELDA CU CAISE DOBROGENE

👉INGREDIENTE PENTRU ALUAT:

✅ 200 g făină
✅ 100 g unt (la temperatura camerei)
✅ 50 g zahăr
✅ un ou
✅ o linguriță de praf de copt

👉INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:

✅ 400 g de brânză proaspătă de vaci ELDA
✅ 200 g smântână ELDA de 35 % grăsime
✅ 10-12 caise mărime medie
✅ 2 ouă
✅ 120 g zahăr
✅ 10 g zahăr vanilat
✅ 2 linguri amidon
✅ suc proaspăt de la jumătate de lămâie 🍋
✅ zahar pudră

‍🍳MOD DE PREPARARE:

ALUATUL

  1. Într-un bol, amestecă zahărul cu unt apoi adaugă oul.
  2. Cerne făina cu praful de copt și adaugă treptat în bol, amestecând bine de fiecare dată,până se formează aluatul.
  3. Modelează aluatul într-o bilă și introdu la frigider pentru 30 de minute.
  4. Pune aluatul într-o formă cu diametrul de 23 cm.

UMPLUTURA

  1. Bate brânza proaspătă ELDA, smântâna ELDA, zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă, amidonul și sucul de lămâie până la omogenizare.
  2. Toarnă umplutura în forma cu aluat.
  3. Scoate sâmburii la caise și presară zahăr pudră peste jumătățile de caise.
  4. Așază caisele deasupra prăjiturii.
  5. Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coace timp de aproximativ 1 oră.
  6. Lasă prăjitura să se răcească complet apoi pudrează cu zahăr.

Poftă bună, poftă de #gustdobrogean, de la ELDA, măiastra laptelui dobrogean!

COPYRIGHT©2023 ELDA LACTATE