img
Header Sidebar Info

Preparate cu drag din lapte dobrogean

Laptele nostru e al văcuțelor și căprițelor care se hrănesc natural cu iarba proaspătă a Dobrogei, crescută sub soarele nostru puternic și generos de câmpie.

Produsele ELDA au gustul nealterat al naturii dobrogene. Dacă observi un gust ușor diferit al unui preparat în cadrul unui sortiment este pentru că și vântul sau soarele sau ploaia le simți diferit în fiecare zi.

Sistemul de comenzi online este funcțional doar pentru persoane juridice. Deocamdată, persoanele fizice nu pot face comenzi online.

Iaurturi

Acidofilele sunt sănătoase pentru sistemul digestiv, hrănitoare și ușor de servit. Dau consistență salatelor, se potrivesc foarte bine cu produsele de patiserie, biscuiți sau covrigi pentru o gustare rapidă, pot fi amestecate cu fructe, semințe sau condimente pentru o doză de energie ușoară între mese.

În Dobrogea, le folosim cu pricepere inclusiv la gătit; contribuie semnificativ la #gustuldobrogean. Află mai multe aici și experimentează la rândul tău în bucătărie.

Brânzeturi

Brânzeturile sunt o sursă bogată de proteine și de aminoacizi necesari pentru buna funcționare a organismului uman. Proteinele din brânzeturi sunt foarte ușor de asimilat deoarece păstrează aproape toate proprietățile benefice ale laptelui. Practic, brânzeturile au un conținut foarte redus de lactoză, ceea ce permite să fie consumate în siguranță inclusiv de către persoanele alergice la lapte.

În Dobrogea, tărâm al transhumanței, preparăm cu precădere brânzeturi de când începe moreana, vântul cald de primăvară din sud, până târziu în toamnă, când animalele intră la iernat. Respectăm astfel ritmul naturii și ne bucurăm că putem oferi produse gustoase care sunt benefice sănătății clienților noștri.

Telemea

Este un sortiment românesc de brânză care se bucură de cea mai mare popularitate între românii de pretutindeni.
Sunt foarte multe rețete dobrogene care folosesc brânză telemea de vacă sau de capră. Ați încercat #gustuldobrogean?

Smântâna

În fapt, smântâna este similară laptelui, însă are un conținut mai ridicat de grăsimi, ceea ce o face potrivită pentru prăjituri și pentru dietele celor cu o viață aglomerată.
Smântâna naturală are, în mod surprinzător, un conținut foarte scăzut de carbohidrați și proteine. O parte din zaharuri le pierde prin procesul de fermentare, pe cele rămase făcându-le mai ușor de digerat. Pentru a obține smântâna Elda groasă, delicată, fină, folosim doar lapte proaspăt, natural. Veți observa cum culoarea smântânii se schimbă din primăvară până în toamnă trecând de la albul laptelui la un galben pal.

Motivul, îndelung disputat pe forumuri de consumatori, este faptul că văcuțele și căprițele consumă în acest interval iarbă proaspătă în care se rătăcesc și flori multicolore. Reușim astfel să oferim produselor noastre toată bogăția acestui pământ însorit aflat între Dunăre și Mare. Ai încercat #gustuldobrogean?