img
Header Sidebar Info

SIGURANȚA PE TĂRÂMUL LAPTELUI ELDEI

Iaurturile ELDA sunt ,,vii”, au o viață a lor proprie încă de când ajung în sticle.

Să ne amintim, din povestea ELDA, proba de luptă pe viață și pe moarte. ☺ Pasteurizarea distruge toți microbii din lapte și face ca acesta sa fie sigur pentru sănătatea omului. Nicu voinicu` ELDEI setează pasteurizatorul la temperaturi cât mai joase pentru a proteja enzimele și vitaminele din lapte. NU folosește temperaturi înalte UHT – Ultra High Temperature (temperatură foarte înaltă), cele care distrug atât microbii cât și enzimele și vitaminele iar laptele devine un aliment mort. Interesul lui este să obțină un lapte ,,viu”, hrănitor, să omoare intrușii dar nu și laptele. ☺

Așadar, prin pasteurizarea la temperatură joasă se distrug doar balaurii 🦖🦖 din povestea noastră, adică bacteriile periculoase pentru organism. În rest, produsul lactat rămâne ,,viu” deoarece bacteriile prietenoase lactice cu valoare probiotică ce se adaugă în lapte se vor înmulți și va apărea, după un timp, fenomenul de fermentație, cu acel gust unic și acea textura fină și cremoasă.

Ajutăm în ,,interiorul” laptelui dar ajutăm și în exterior. Știai că dispunem de bagheta magică ultravioletă?

Aerul și suprafețele de contact din zona de producție și din zona de depozitare și ambalajele din zona de ambalare sunt dezinfectate cu lumină ultravioletă UV-C care distruge ADN-ul agenților patogeni, astfel încât virusurile, bacteriile, drojdiile, ciupercile și alte microorganisme sunt dezactivate într-un interval de timp cuprins între câteva secunde și câteva minute. O tehnologie ecologică, sigură microbiologic, fără apel la substanțe chimice sau conservanți.

Iată mai jos un crâmpei din zona noastră de producție dar și din depozitul nostru unde produsele lactate așteaptă, în siguranță, să fie preluate de echipa de mesageri în ale negoțului (echipa de livrare 😀)

Stai pe aproape să ne cunoști toată povestea!

Cu drag de #𝗴𝘂𝘀𝘁𝗱𝗼𝗯𝗿𝗼𝗴𝗲𝗮𝗻,

ELDA, măiastra laptelui dobrogean