img
Header Sidebar Info
Tort cu iaurt ELDA și piersici, rețetă fără coacere. Ușor, răcoros și gustos.
Pentru momentele când va doriți un desert rapid și sănătos.
👩‍🍳👨‍🍳Ingrediente:
Blatul din biscuiți
✔️ 250 g biscuiți integrali
✔️ 150 g unt cu minim 80% grăsime
Cremă de iaurt cu frișcă
✔️ 1400 g iaurt gras ELDA
✔️ 1 compot de 800 g piersici
✔️ 200 g zahăr pudră
✔️ 400 ml frișcă naturală cu minim 30% grăsime (smântână pentru frișcă)- să stea câteva ore la rece sau măcar o oră la congelator
✔️ 20 g gelatină foi
✔️ vanilie
Alături de ingrediente, o formă de tort (diametru 26 cm) cu inel detașabil
1. Pregătirea blatului
– macină biscuiții; topește untul într-o oală
– adaugă biscuiții măcinați în oala cu untul topit și amestecă bine
– răstoarnă amestecul în forma de tort cu inelul detașabil deja montat și distribuie în mod uniform
– nivelează amestecul cu fundul neted al unui pahar
– pune forma de tort cu blatul nivelat la frigider pentru o oră
2. Pregătirea cremei
– într-un vas, bate frișca, bine răcită în prealabil, adaugă zahărul pudră și vanilia
– taie piersicile din compot cubulețe și păstrează câteva feliuțe pentru decor. Scurge-le foarte bine într-o strecurătoare. Eu prefer sa am separat alt compot cu piersici pentru decor.
– într-un castron mare, amestecă iaurtul cu piersicile tăiate
3. Pregătirea gelatinei
– într-un vas cu apă rece, lasă la înmuiat foile de gelatină. După ce s-au înmuiat, scoate foile din apă, stoarce-le ușor în palme și așează-le într-un vas cu 100 ml suc din compot
– pune vasul pe baie de aburi și amestecă încontinuu până ce lichidul devine transparent și gelatina se lichefiază
– lași vasul cu gelatina caldă câteva minute la răcorit
4. Temperarea gelatinei
– adaugă treptat 4-5 linguri din crema de iaurt în vasul cu gelatină și amestecă bine cu un tel. Nu este bine să adaugi gelatina direct în compoziția rece pentru că se solidifică prea repede
– în final, toarnă conținutul vasului cu gelatina temperată peste restul de cremă din castronul mare și amestecă repede totul. Imediat adaugă și frișca bătută la compoziție și amestecă totul
5. montarea tortului cu iaurt, frișcă și piersici
– scoate forma cu blatul de la frigider și toarnă toată compoziția obținută anterior
– nivelează ușor cu o spatulă pentru a da formă și introdu la frigider măcar pentru 3-4 ore (cel mai bine peste noapte). Fii pe pace, o să se închege totul foarte bine.
– decorează cu feliile de piersică sau cu baghete de ciocolată.
Este bine să-l consumați la o singura masa.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
Articol precedent

Următorul articol