Smântâna
În fapt, smântâna este similară laptelui, însă are un conținut mai ridicat de grăsimi, ceea ce o face potrivită pentru prăjituri și pentru dietele celor cu o viață aglomerată.
Smântâna naturală are, în mod surprinzător, un conținut foarte scăzut de carbohidrați și proteine. O parte din zaharuri le pierde prin procesul de fermentare, pe cele rămase făcându-le mai ușor de digerat. Pentru a obține smântâna Elda groasă, delicată, fină, folosim doar lapte proaspăt, natural. Veți observa cum culoarea smântânii se schimbă din primăvară până în toamnă trecând de la albul laptelui la un galben pal.
Motivul, îndelung disputat pe forumuri de consumatori, este faptul că văcuțele și căprițele consumă în acest interval iarbă proaspătă în care se rătăcesc și flori multicolore. Reușim astfel să oferim produselor noastre toată bogăția acestui pământ însorit aflat între Dunăre și Mare. Ai încercat #gustuldobrogean?