img
Header Sidebar Info

TELEMEA MARINATĂ ELDA

O rețetă ușoară, rapidă și foarte gustoasă din cubulețe de brânză telemea de capră ELDA marinată în ulei de măsline și ierburi aromatice. Dar și o rețetă ce îndeamnă la răbdare pentru a o degusta în plinătatea aromei.

Ideală pentru micul dejun sau ca aperitiv pe un platou alături de alte mici bunătăți. Așa o preparăm noi în casă iar cantitățile sunt în funcție de borcanul și gustul nostru.
👉INGREDIENTE:
✅ ulei de măsline
✅ ardei iute (opțional) 🌶
✅ roșii uscate
✅ 3-4 căței de usturoi, după gust 🧄
✅ boabe piper negru și coriandru
✅ plante aromatice: rozmarin, cimbru, busuioc, oregano, o foaie de dafin
🧑‍🍳👨‍🍳PREPARARE:
1. Taie telemeaua ELDA cubulețe, mărunțește ardeiul iute, toacă roșiile uscate și zdrobește usturoiul.
2. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu ardeiul iute mărunțit, usturoiul zdrobit, roșiile uscate tocate, boabele de piper și coriandru, foaia de dafin și plantele aromatice.
3. Într-un borcan curat, pune cubulețele de telemea ELDA și toarnă peste ele mixul din bol. Completează cu ulei de măsline, dacă este cazul.
4. Închide borcanul cu capac și pune-l într-un loc răcoros sau în frigider. După 7 zile te bucuri de minunăție de telemea marinată în ulei de măsline! Poți și mai repede, însă aromele nu se vor simți așa tare. Da, știu, e grea nerăbdarea dar garantez că merită gustul!
Atenție: uleiul de măsline se solidifică la rece, așa că dacă ai ales să lași borcanul în frigider trebuie să îl scoți cu o oră înainte de servire. Uleiul de măsline aromat care va rămâne după ce consumi telemeaua îl poți folosi la salate.
Poftă bună, poftă de #𝗴𝘂𝘀𝘁𝗱𝗼𝗯𝗿𝗼𝗴𝗲𝗮𝗻 de la ELDA!
UPDATE
P. S. Am fost întrebați dacă se poate folosi ulei de floarea soarelui.
Toate rețetele pe care le recomandăm pe site-ul ELDA și pe Facebook sunt rețete experimentate de noi, fie că le-am primit de prin locurile dobrogene de unde ne culegem laptele, fie că le știm din familia noastră. Așadar, nu putem garanta pentru alt gust. 🙂

COPYRIGHT©2022 ELDA LACTATE