ARIPIOARE DE PUI, MARINATE ÎN SOS DE IAURT ELDA, LA CUPTOR
Acum trecem la artileria grea românească ca să recuperăm la războiul papilelor gustative:
Ingrediente:
12 aripioare pui (aprox. 800g)
300 ml iaurt ELDA (am folosit iaurt de capră ELDA, dar puteți folosi și Iaurt Gras ELDA 2.8% grăsime)
1 legătură frunze de pătrunjel
6 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
3 linguri zeamă de lămâie
½ – 1 linguriță sare
½ linguriță mentă uscată
un vârf cuțit piper măcinat
un vârf cuțit ienibahar măcinat
½ linguriță boia de ardei dulce sau iute, după gust
Preparare:
1. Spală aripioarele porționate și lasă-le la scurs.
2. Mixează în blender frunzele de pătrunjel, menta, usturoiul și condimentele (sare, piper, ienibahar, boia de ardei, dar și alte condimente pentru friptură de pui, după gust) până obții un amestec omogen, cu consistență apropiată de o pastă.
3. Într-un bol, folosind un tel, amestecă iaurtul ELDA cu uleiul de măsline și zeama de lămâie.
În acest sos, pune aripioarele de pui deja zvântate, astfel încât să fie acoperite cu sos și introdu bolul la frigider pentru aproximativ 4 ore.
4. Într-o tavă în care întinzi hârtie de copt, așază aripioarele marinate în sos de iaurt, una lângă alta, și lasă-le la cuptor, la 170 grade Celsius, la program normal de coacere 15 minute, după care la program gril timp de aproximativ 60 minute (le întorci după aproximativ 30 minute la program gril), până capătă o culoare rumenă, aurie.
Gata! Miroase teribil de îmbietor!
Dacă îți vine să le mănânci cu mâna pentru că nu mai ai răbdare, e de înțeles! De aceea, asigură-te că ai gătit în același timp și garnitura, cartofi cu tarhon la cuptor. Sosul de iaurt rămas de la marinare întregește festinul.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
COPYRIGHT©2020 ELDA LACTATE