img
Header Sidebar Info

AYRAN CU IAURT ELDA

Azi ne-am delectat cu Ayran-ul turcesc, fiind oaspeți în foișorul turcoaicei Aylin din Amzacea, de la care colectăm laptele pentru fabrică.

Ce e Ayran? O băutură simplă ca preparare dar bogată în beneficii vara.

✔️ Ayran-ul alungă poftele alimentare și te determină să tai o porție generoasă de calorii din meniul zilnic. În plus, poți inlocui masa de seară cu un pahar de ayran. O digestie sănătoasă înseamnă o slăbire eficientă!

✔️ Ayran-ul e un soi de anti-mahmureală pentru că apa hidratează, sarea o menține în corp, gustul acrișor-sărat taie greața, fermenții dreg stomacul iar proteinele din lapte sunt hrănitoare.

✔️ Ayran-ul potolește setea fiind răcoritoare pe caniculă, previne deshidratarea în caz de insolație în lunile de vară pentru că îți crește aportul de sare, calmează gura după ce ai mâncat feluri de mâncare picante.

????‍????????‍????????PREPARARE:

Într-un blender sau într-un bol pentru mixer, amestecă bine iaurtul de capră ELDA sau iaurtul gras ELDA (rece, de la frigider) cu apa plată (tot rece, de la frigider) în raport de 1:1, adică o parte apă, o parte lactată, apoi pune sare, după gust. După preferință, poți adăuga și mentă proaspătă tocată pentru un plus de aromă. Servește cu cuburi de gheață.

Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!

COPYRIGHT©2020 ELDA LACTATE