BOUYOURDI CU BRÂNZĂ TELEMEA DE CAPRĂ ELDA (REȚETĂ GRECEASCĂ)
Am reluat periplul turistic dar și culinar prin Dobrogea noastră multietnică. Azi am cunoscut-o pe kyria Anastasia din comuna Izvoarele, la vreo 33 km de Tulcea, vatra celei mai mari comunități de greci din zona rurală.
Am aflat de la kyria (doamna) de ,,izvoarele” comunei și anume că un bebeluș și un popas de 40 de zile al unor familii au fost la originea comunității grecești. Dar o iarnă cumplită i-a împiedicat să plece la timp pentru ca, în final, să aleagă să rămână pentru totdeauna aici.
Inclusiv cu preparatele lor tradiționale grecești, dintre care azi îți fac cunoștință cu bouyourdi.
Ingrediente :
- 350g brânză telemea de capră ELDA
- 1 roșie tăiată cubulețe
- 1 ardei capia taiat fideluță
- 1 linguriță oregano
- 3 linguri de ulei de măsline
- piper după gust (sarea e asigurată de brânză)
Preparare:
- Taie brânza ELDA în felii de 1 cm grosime și așază feliile într-un vas de lut sau într-un vas yena uns cu ulei de măsline.
- Adaugă ardeiul și roșiile, oregano și piperul și stropește cu ulei de măsline.
- Introdu vasul la cuptor pentru 35-40 de minute, la 200° C.
- Scoate vasul de la cuptor și amestecă bine până obții o cremă groasă și omogenă.
- Savureaza bouyourdi cu pâine prăjită cu ulei de măsline.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
Foto: Taste-it Events&Catering
COPYRIGHT©2021 ELDA LACTATE