img
Header Sidebar Info

SUPA BULGĂREASCĂ TARATOR CU IAURT ELDA

Week-end-ul acesta am revenit la tanti Ivanka, cea care ne împărtășise rețeta cu salata Alba ca Zăpada-Snejanka. Ne promisese că la vară ne ospătează cu SUPA BULGĂREASCĂ TARATOR, „musai la vară, pe vremea aia de arde soarele”. Ne-am lins pe degete la propriu, cerând porție dublă.????

Simplă de preparat, la rece, din castraveți, usturoi și iaurt, supa Tarator te salvează în zilele caniculare de vară când bucătăria nu mai e locul ideal de petrecut ziua. E sora grecescului sos tzatziki.

Așadar, verifică dacă ai în frigider următoarea ,,muniție” de ingrediente în lupta cu canicula:

✔️750 ml iaurt gras ELDA sau iaurt de capră ELDA (tanti Ivanka a folosit iaurt de capră ELDA)

✔️4 -5 castraveţi potriviţi

✔️125 ml lapte sau apă plată (tanti Ivanka a folosit lapte)

✔️2 linguri ulei de măsline

✔️Nucă (opțional)

✔️1 lămâie

✔️4-5 căţei de usturoi

✔️Mărar (câteva fire)

✔️Sare

✔️Piper

????‍????????‍????Mod de preparare:

1. Pune iaurtul într-o oală, amestecă cu laptele sau apa plată și cu sucul de la lămâie.

2. Curăță castraveţii de coajă, dă-i prin răzătoare şi adaugă în oală.

3. Curăță usturoiul, pisează-l, amestecă-l cu uleiul de măsline într-un castronel. Adaugă sosul în oală. Amestecă totul cu o lingură de lemn.

4. Asezonează cu sare și piper, după gust, adaugă mărar.

5. Lasă oala la frigider pentru cel puţin o oră.

6. Atacul final al papilelor gustative: servește cu câteva bucăți de nucă deasupra și cu pâine prăjită.

Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!

COPYRIGHT©2021 ELDA LACTATE