img
Header Sidebar Info
Week-end-ul acesta am revenit la tanti Ivanka, cea care ne împărtășise rețeta cu salata Alba ca Zăpada-Snejanka. Ne promisese că la vară ne ospătează cu SUPA BULGĂREASCĂ TARATOR, “musai la vară, pe vremea aia de arde soarele”. Ne-am lins pe degete la propriu, cerând porție dublă.😋
Simplă de preparat, la rece, din castraveți, usturoi și iaurt, supa Tarator te salvează în zilele caniculare de vară când bucătăria nu mai e locul ideal de petrecut ziua. E sora grecescului sos tzatziki. Așadar, verifică dacă ai în frigider următoarea ,,muniție” în lupta cu canicula:
✔️750 ml IAURT GRAS ELDA sau IAURT DE CAPRĂ ELDA (tanti Ivanka a folosit iaurt de capră Elda)
✔️4 -5 castraveţi potriviţi
✔️125 ml lapte sau apă plată (tanti Ivanka a folosit lapte)
✔️2 linguri ulei de măsline
✔️Nucă (opțional)
✔️1 lămâie
✔️4-5 căţei de usturoi
✔️Mărar (câteva fire)
✔️Sare
✔️Piper
👩‍🍳👨‍🍳Mod de preparare:
1. Pune iaurtul într-o oală, amestecă cu laptele sau apa plată și cu sucul de la lămâie.
2. Curăță castraveţii de coajă, dă-i prin răzătoare şi adaugă în oală.
3. Curăță usturoiul, pisează-l, amestecă-l cu uleiul de măsline într-un castronel. Adaugă sosul în oală. Amestecă totul cu o lingură de lemn.
4. Asezonează cu sare și piper, după gust, adaugă mărar.
5. Lasă oala la frigider pentru cel puţin o oră.
6. Atacul final al papilelor gustative: servește cu câteva bucăți de nucă deasupra și cu pâine prăjită.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
COPYRIGHT©2020 ELDA LACTATE
Articol precedent