BRIOŞE RĂCOROASE CU IAURT ELDA, LĂMÂIE ȘI MAC
Cu ingrediente simple și la îndemână!
Ușor de pregătit!
Pufoase și parfumate, ideale pentru micul dejun vara, alături de un pahar de iaurt gras ELDA 🥛!
Sau ca simplă gustare alături de o înghețată 🍨când vrei să te răsfeți cu familia!
Sau … când vrei să faci senzație pentru cineva deosebit! 😍😀
BRIOŞE RĂCOROASE CU IAURT ELDA, LĂMÂIE ȘI MAC
👉INGREDIENTE proaspete, la temperatura camerei (pentru 12 brioșe):
✅ 100 g iaurt gras ELDA 🥛
✅ 175g unt topit și răcit 🧈
✅ 175 g zahăr
✅ 225 g faină de tip 000
✅ 3 ouă mari🥚🥚🥚
✅ coajă rasă de la 2 lămâi ecologice🍋🍋
✅ 2 linguri suc proaspăt de lămâie 🍋
✅ 2 linguri de mac
✅ 1/2 plic praf de copt
✅ jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
✅ jumătate de linguriță de sare 🧂
+ tavă pentru 12 brioșe sau 12 forme de silicon pentru brioșe
+ 12 forme de hârtie specială pentru brioșe
🧑🍳 MOD DE PREPARARE:
1. Unge cu unt tava pentru 12 brioșe și pornește cuptorul la 190 de grade.
2. Într-un castron, amestecă sucul de lămâie și iaurtul ELDA, cu câteva minute înainte. Brioșele vor crește mult mai bine și vor fi mult mai pufoase.
3. Separat, într-un bol încăpător (va deveni bolul principal) amestecă ingredientele uscate: făina (cernută, în prealabil), praful de copt și bicarbonatul de sodiu, sarea și macul.
4. Intr-un bol de mixer, amestecă zahărul cu coaja rasă de lămâie, peste care adaugă apoi ouăle și bate cu ajutorul mixerului până ce devin galbene, pufoase și zahărul s-a topit.
5. Încorporează amestecul lichid de iaurt cu suc de lămâie în cel uscat de făină, adaugă și ouăle bătute cu zahăr si coajă de lămâie și amesteca totul cu o lingură de lemn.
Atenție! Nu amesteca mult aluatul la final. În felul acesta, vei evita activarea glutenului în aluat ceea ce face ca aceste brioşe să aibă o textură moale și pufoasă.
6. Toarnă aluatul în tava cu forme (în care ai pus deja hârtia specială de brioșe) umplând aproximativ trei sferturi din volumul acestora; brioșele vor avea spațiul necesar pentru a crește.
Dacă nu ai forme de hârtie specială, poți unge formele tăvii cu unt si tapeta apoi cu făină.
7. Coace pentru primele 5 minute la cuptorul încins deja la 190 de grade, după care coboară temperatura la 180 de grade pentru alte 15 -17 minute cu aproximație sau poți face testul cu scobitoarea.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean,
De la ELDA, măiastra laptelui dobrogean
📷 Florin Condrea
COPYRIGHT©2023 ELDA LACTATE