img
Header Sidebar Info

CHIUBRA, STĂPÂNA EPRUBETELOR ELDEI

În micul ei laborator de la ELDA, Chiubra e stăpână pe eprubete și soluții cu care verifică probele din fiecare lot de lapte 🍶 pe care Ridvan îl transportă cu autocisterna de la fermieri la fabrică. Caută cu rigurozitate reziduuri de antibiotice, grăsime sub normă sau adaos de apă.

Reziduurile de antibiotice din lapte sunt periculoase pentru oameni pentru că determină sistemul imunitar să nu mai funcționeze la nivel optim. Ele sunt administrate văcuțelor 🐄 de la ferme cu prilejul unor tratamente veterinare.

Însă, pe perioada administrării de antibiotice, laptele muls nu se predă fabricii. ELDA are în standard să verifice acest aspect prin probe de analiză, chiar dacă are parte de fermieri onești. Pe deasupra, laptele care prezintă urme de antibiotice nu poate fi prelucrat pentru a se obține iaurt, de exemplu, pentru că este afectat timpul de coagulare.

Așadar, laboratorul Chiubrei este o antecameră importantă pentru aventura laptelui care primește sau nu acceptul să intre în zona de prelucrare al fabricii ELDA, numai dacă probele sunt corespunzătoare standardelor.

,,Pe aici nu se trece!” este deviza Chiubrei. 😂

Cu drag de #gustdobrogean,

ELDA, măiastra laptelui dobrogean