RULADĂ DE OMLETĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ELDA
Cauți idei de mic dejun sau cină în zi de weekend de vară?
Iată o altfel de omletă caldă-rece din portofoliul personal al bucătăriei ELDEI.
Ingrediente pentru o porție (adaptează cantitățile pentru porțiile dorite) :
✔️1 linguriță ulei
✔️2 ouă
✔️4 linguri lapte (sau apă)
✔️6-7 fire mărar
✔️opțional:1 ceapă roșie mică
Pentru crema de brânză ELDA:
✔️50 gr brânză telemea maturată de capră sau vacă ELDA
✔️50 grame smântână ELDA 35% grăsime
✔️un vârf cuțit piper, sare după gust
✔️ opțional: 20-30 g brânză dulce ELDA, boia de ardei
Preparare:
1. Cu o oră înainte, prepară crema de brânză pe care o ții la rece în frigider:
a) rade pe răzătoarea mică 50 grame brânză telemea maturată de capră sau vacă ELDA,
b) amestecă brânza rasă cu 50 grame smântână ELDA cu 35% grăsime, cu un vârf cuțit de piper și cu sare, după gust. Opțional, poți pune și 20-30 g brânză dulce și boia de ardei.
2. Într-un bol, bate 2 ouă cu 4 linguri lapte (sau apă), sare si piper până obții un amestec omogen, cu aspect aerat, pufos (spuma).
3. Adaugă 6-7 fire mărar tocat mărunt și amestecă bine. Opțional, poți toca și o ceapă roșie mică.
4. Pune amestecul în tigaia încinsă cu o linguriță de ulei. Rumenește omleta pe ambele părți și apoi întinde-o pe o farfurie întinsă.
5. Întinde un strat de cremă de brânză (deja răcită la frigider) pe omleta caldă, după care o rulezi și o tai în felii groase.
Extraordinară senzația când mănânci omleta fierbinte și crema rece de brânză.
Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!
COPYRIGHT©2020 ELDA LACTATE