img
Header Sidebar Info

SALATĂ TURCEASCĂ DE VINETE CU IAURT ELDA ȘI USTUROI

Azi, am revenit la turcoaica Aylin din Amzacea (vă amintiți de rețeta cu ayran cu iaurt ELDA?). De data asta, ne-a îmbiat cu o rețetă ușoară, de origine orientală, yoğurtlu patlıcan salatası, salata turcească de vinete cu iaurt și usturoi, care îți permite să te joci cu propriul gust.

Ingrediente:

✔️ 3-4 vinete

✔️ 100-150 gr de iaurt gras ELDA

✔️ 4-5 căței de usturoi (poți și mai mulți, după gust)

✔️ sare, după gust

✔️ 2-3 linguri de ulei de măsline (sau mai puțin, după gust)

✔️ puțin busuioc pentru ornat (sau pătrunjel sau mentă). În lipsa lor, poți folosi felii de roșii.

????‍????????‍????Mod de preparare:

1. Coace vinetele și lasă-le într-o strecurătoare mare ca să se răcească și să se scurgă lichidul amărui. Apoi curăță-le de coaja arsă și mărunțește-le cu tocătorul de lemn pentru vinete (contactul cu metalul duce la oxidarea vinetelor). Te grăbești? Există și varianta de vinete congelate de la magazin.

2. Curăță usturoiul, zdrobește-l cu presa și pune-l peste vinete împreună cu iaurtul gras ELDA.

3. Adaugă sare după gust și 2-3 linguri de ulei de măsline. Omogenizează bine salata și, la final, poți orna cu busuioc, pătrunjel sau mentă și, eventual, cu încă puțin ulei de măsline (de calitate, nu de turte) pe deasupra. Nu ai verdețuri? Nicio problemă. Feliile de roșii sunt excelente pentru ornat.

Gustul salatei turcești de vinete cu iaurt și usturoi, yoğurtlu salatası, va fi desăvârșit dacă o serviți împreună cu brânză telemea de capră ELDA.

Poftă bună, poftă de #gustdobrogean de la ELDA!

COPYRIGHT©2020 ELDA LACTATE